Tűzvédelmi tippek a cége védelmében

 

 

A tűzvédelem terén is érvényes a szabály: a vállalati biztonság megőrzéshez szakértő bevonása szükséges, ugyanakkor nem elegendő a szabályok létrehozása, az ott dolgozó alkalmazottaknak is be kell tartaniuk az előírásokat.

Ennek érdekében érdemes megismerniük az alábbiakat.

 

A munkahelyi tűzvédelem egyszeregye

Nyilvánvaló, hogy a tűzvédelem mindannyiunk dolga, hiszen bárki hanyagsága elegendő ahhoz, hogy jelentős kár keletkezzen.

De mit kell tennie a biztonság érdekében bármelyik „átlagos alkalmazottnak” a munkahelyén – azon kívül, hogy rögtön jelent bármilyen előforduló tűzesetet?

Nem egyszer, hanem mindenkor szükséges az alábbi 5 alapvető tűzvédelmi szabály betartása:

 

  1. Rend a lelke! A szanaszét heverő lomok és az átláthatatlan, agyonzsúfolt terek nyújtják a legkiválóbb táptalajt a tűzvészek számára, hiszen nem csupán táplálják a lángokat, hanem a vészkijáratokhoz való hozzáférést is megakadályozzák.

 

  1. A villamossági veszélyek azonnal jelentendők! Ma már számos tűzeset nem a „régimódi” cigarettacsikktől, eldobott gyufától, hanem a hibás vezetékektől vagy az elektromos berendezések meghibásodásából ered.

 

Ezek javításával sohase kísérletezzen avatatlan személy – a javításhoz kérje szakember segítségét!

 

  1. Legyen szabad az út! Ez mindkét előző szabályhoz kapcsolódik: a lomtalanításhoz és a villamosság mint veszélyforrás számon tartásához is. Az elektromos vezérlőpanelek könnyű elérése lehetővé teszi a villanyáram azonnali lekapcsolását szükség esetén.

 

  1. Tanulja meg mindenki a tűzoltókészülék használatát! Nem olyan nagy ördöngösség ez, ám adott esetben akár emberi életet is menthet. Egymás segítségére, a  „mindennapi hősök” tettre készségéhez is szükség van ahhoz, hogy biztonságban legyünk. Vigyázzunk ezért magunkra és egymásra!

 

  1. Hívja fel a figyelmet a betolakodókra! Minden ott dolgozónak kötelessége fenntartani az épület biztonságát. A lehetséges gyújtogatók távoltartása érdekében a munkatársaknak meg kell akadályozniuk az illetéktelenek behatolását – pl. a rájuk bízott terek lezárása és a gyanús idegenek feltartóztatása vagy jelentése által.

 

Így biztonságban tudhatja magát a tűzesetektől

 

Kattintson tovább a részletekért, ha a cégében vagy a munkahelyén szeretne hatékonyabb feltételeket biztosítani a tűzvédelemhez!

 

 

Recent Posts