Elégedettebb vagyonőr – még magasabb fokú biztonság

Jó hír év végére a vagyonőr és biztonsági őröknek: a szakmai minimálbér bruttó 15%-kal emelkedik, és ez jelentős változást hoz a szektorban.

 

Ha a béremelések általánosan érvényesülő lélektani hatásait nézzük, mindenekelőtt még elégedettebb, munkájuk iránt még elkötelezettebb biztonsági őröket jelenthet ez mindenki számára. Mert nagy különbség, ha valaki csupán a „a kötelezőt” végzi el lelkiismeretesen, vagy emellett extra törődéssel, spontán gesztusokkal is jelét adja annak, hogy fontos számára a munkája minősége.

 

A „vagyonosabb” vagyonőr: miért lehet hatékonyabb?

 

Mint minden hivatás esetén, a vagyonőrök esetében is több tényező befolyásolja a szakma iránti elkötelezettséget, a feladatok hivatásszerű és nem csupán rutinos ellátását. Ezek között fontos helyen van a cég értékeivel való azonosulás, a szakmai presztízs és öntudat – ugyanakkor (lehet-e, érdemes-e tagadni?) az anyagi javadalmazás is.

 

A minimálbér növekedésével a vagyonőrök lojalitása, személyes motivációja és involváltsága nő. Ez pedig nem kis nyereség, ha arra gondolunk, hogy a biztonsági őr legtöbbször – nem hivatalos formában, de hatásaiban annál érezhetőbben – PR-feladatokat is ellát a megrendelő számára.

 

Határozott, de udvarias kommunikációjával építi a cég imázsát. Eligazítja az adott helyen járatlan látogatókat, és persze éberen figyeli a körülményeket. Ezek ugyanis egyik percről a másikra változhatnak, és változásukkor hirtelen a vagyonőr felelősségévé válik minden, még a legváratlanabb helyzetek megoldása is.

 

Figyelembe véve mindezeket, a szakmai minimálbér-emelés mondhatni teljesen megérdemelt, és közös érdeket szolgál. Nem csupán a biztonsági őr elégedettségét, amin munkakörének peremén elhelyezkedő vagy esetleg azt meghaladó feladatok vállalása és felelősségteljes ellátása múlhat, hanem az alkalmazója nyugalmát is.

 

Összességében: bár jelentős terheket jelent a költségvetés számára, üdvözlendő és szükséges intézkedésről van szó, amellyel jobban indul majd minden szakmáját szerető, hűséges vagyonőr 2017-es éve.

 

A váratlan helyzetekre felkészült, munkáját maximális komolysággal ellátó vagyonőr szolgálatait élvezheti cégünk, a Szent György minden ügyfele. Éles szemű és a legmeredekebb helyzeteket is hidegvérrel kezelő biztonsági őreinkben sohasem fog csalódni.

Recommended Posts